Over Zon Op School

Zelf opwekken van energie

Door Zon op School krijgt de school zonnepanelen op het dak om daarmee een groot deel van het eigen energiegebruik zelf op te wekken. De energiecoöperatie verzorgt de plaatsing van de zonnepanelen en regelt de financiering. De school betaalt voor het gebruik van de zonnepanelen die de school van groene energie voorzien.

 

Voor de toekomstige generatie

De energiecoöperatie levert ook een educatieprogramma over duurzame energie voor de kinderen op de school. Op die manier leveren de zonnepanelen niet alleen energie voor de school maar worden kinderen zich ook bewust van de mogelijkheden van duurzame energie.

Duurzame energie, de energie van de toekomst voor de generatie van de toekomst!

 

Ouders maken het mogelijk

Ouders en andere betrokkenen bij de school kunnen zoncertificaten aanschaffen. Een zoncertificaat heeft bij aanschaf een waarde van €50,- en wordt na 6 jaar uitgekeerd met een waarde van €60,-. De uitgifte van zoncertificaten vergroot de betrokkenheid van ouders met de zonnepanelen op de school en draagt bij aan de financiering van de zonnepaneleninstallatie. Ouders zorgen voor een duurzame school voor hun kinderen.

Opbrengst zichtbaar

Voor Zon op School is een speciaal energiedashboard ontwikkeld. Op het dashboard is te zien hoeveel energie de zonnepanelen opwekken en hoeveel energie de school aan stroom en gas verbruikt. Het dashboard heeft ook een scheurkalender met elke week weer een nieuwe opdracht of tip. Op die manier blijft Zon op School continu onder de aandacht.

Een samenwerking van

Zon op School is ontwikkeld in een samenwerking van de energiecoöperaties: deA (Apeldoorn), EBEM (Brummen), Energierijk Voorst (Voorst), LochemEnergie (Lochem) en ZET (Zutphen). Daarnaast draagt de provincie Gelderland financieel bij aan Zon op School.

 

 

venster sluiten